6 porcí
2 krocaní stehna, 4 krocaní řízky (á 150 g), 1 lžička soli, ½ lžičky sušené majoránky, ½ lžičky černého pepře, 2 lžíce oleje
Krocaní stehna důkladně potřeme ze všech stran majoránkou a polovinou soli a černého pepře. Dva vhodně velké kusy alobalu potřeme z jedné strany olejem a stehna do něj zabalíme – nepříliš těsně. Jen okraje alobalu spojíme pevněji. Takto obalená stehna grilujeme za občasného otáčení asi 45 minut v alobalu na grilu s dřevěným uhlím nebo v elektrogrilu. Řízky dobře potřeme olejem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
Krocaní stehna vyjmeme z alobalu, důkladně je potřeme zbylým olejem ze všech stran a necháme je mírně zhnědnout nad otevřeným ohněm. Krocaní řízky ochutíme až těsně před podáváním zbylou solí a pepřem.
Příloha: tatarská omáčka, kořeněný rajčatový salát, osminky citrónu, petrželka, salát z čekanky.
Doba přípravy: 1 hod.