Grilované kuře po španělsku

1 velké kuře, ½ šálku (asi 1/8 kg) másla, 1 stroužek česneku, ¾ lžičky soli, ¾ lžičky saturejky, ½ lžičky mleté papriky, 1/8 lžičky skořice, 1/8 lžičky estragonu v prášku; 2 párky, 2 středně velké cibule, 3 šálky rýže, 1 šálek mraženého hrášku, 1 rajče

Máslo rozpustíme a smícháme s rozetřeným česnekem, solí, saturejkou, paprikou, skořicí a estragonem. Kuře rozčtvrtíme, pomalu grilujeme, obracíme a poléváme omáčkou, a to asi 40 – 50 minut.

Podáváme s rýží a párkem. Plátky párků opečeme na středním žáru. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a vaříme, dokud nezměkne. Vmícháme uvařenou rýži, hrášek a nahrubo nakrájené oloupané rajče. Přikryjeme, dusíme asi 10 minut a nakonec vmícháme máslovou omáčku, která nám zbyla po grilování kuřete.

Doba přípravy: 1 hod. 30 min.

Related Posts