Karbanátky ve vepřovém obalu

600 g míchaného mletého masa, 1 houska, cibule, 2 vejce, ¾ lžičky pepře, ½ lžičky soli, 2 – 3 lžíce strouhanky, 250 g vepřového bůčku, 2 červené papriky, 2 zelené papriky, 3 lžíce oleje

Housku namočíme ve slané vodě. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na jemné kostičky. Housku mírně vymačkáme a přidáme ji spolu s nasekanou cibulí k mletému masu. Přidáme i vejce, sůl, pepř a vše zpracujeme na vláčné těsto. Z něho navlhčenými dlaněmi vytvarujeme karbanátky velké asi jako podšálek. Bůček nakrájíme na tenké plátky, které rozprostřeme na dostatečně velké pracovní desce a nůžkami vystřihneme tak veliké kusy, aby bylo možno každý z připravených karbanátků vložit do otvoru každého plátku. Papriky rozpůlíme, důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme připraveným olejem.

Karbanátky také potřeme olejem a grilujeme ve vepřovém obalu nad středním žárem grilu s dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu z každé strany asi 8 minut. Z obou stran mírně grilujeme i rozpůlené papriky, kterými ozdobíme hotové karbanátky.

Příloha: bramborový salát.

Doba přípravy: 45 minut.

Related Posts