Kotlety na roštu

10 porcí

3 vepřové kotlety, 3 telecí kotlety, 4 skopové kotlety, 8 lžic oleje, 2 lžičky nahrubo umletého černého pepře, 1 lžička soli, na každou vepřovou kotletu špetka pepře, na každou telecí kotletu špetka sušené rozmarýny, na každou skopovou kotletu špetka sušené majoránky

Všechny kotlety omyjeme tekoucí studenou vodou, dobře osušíme a na okrajích nakrojíme. Olej smísíme s pepřem a vzniklou směsí důkladně potřeme všechny kotlety ze všech stran. Grilujeme nad dřevěným uhlím nebo v elektrogrilu asi 6 minut z každé strany. Před podáváním všechny kotlety posolíme a podle druhu okořeníme speciálním kořením. Volbu jednotlivých druhů kotlet přenecháme našim hostům podle jejich osobního vkusu a chuti.

Příloha: různé hotové kořeněné omáčky, bílá veka, každý zeleninový salát.

Doba přípravy: 50 min.

Related Posts