350 g mletého masa z bifteku, ½ lžičky soli, ½ lžičky pepře, 1 vrchovatá lžíce strouhaného křenu, 3 vejce, 1 šálek najemno nasekaných smíšených bylinek, 4 – 6 lžic strouhanky, 1 lžíce oleje, 2 lžíce piva.
Maso postupně smísíme se solí, pepřem, křenem, vejci, bylinkami a příslušným množstvím strouhanky na vláčné těsto tak, aby z něho bylo možno vyformovat táhnoucí se plástve. Větší kus alobalu potřeme olejem, na vymaštěnou podložku přeneseme masové těsto ve formě tenkých roztíratelných pláství, hliníkovou fólii zavřeme a „koláč“ pečeme z každé strany ještě 2 – 3 minuty za občasného potírání pivem.
Příloha: rajčata s bylinkami, topinky s česnekem.
Doba přípravy: 35 min.