Čevapčiči

500 g mletého masa z bifteku, 1 svazek petrželky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 1 plnější lžíce mouky, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře, ¼ lžičky papriky, 2 lžíce oleje, 4 cibule

Maso vyndáme z chladničky a vložíme do větší misky. Petrželku omyjeme, necháme odkapat a rozkrájíme nadrobno. Oloupaný česnek rozkrájíme na menší kousky, které rozetřeme špičkou nože na jemnou kaši. Máslo rozpustíme v malém kastrolku. Do masa zamícháme nyní postupně petrželku, česnekovou drť, rozpuštěné máslo, mouku, sůl, pepř a papriku. Vypracujeme vláčné těsto. Navlhčenými dlaněmi vyformujeme z masového těsta asi 4 cm dlouhé silné válečky. Polotovary potřeme olejem a grilujeme ve vysokém žáru maximálně 6 minut, a to za stálého obracení a opakovaného potírání povrchu zbylým olejem. Cibuli oloupeme, rozsekáme ji na velmi jemné kousky a podáváme ji k hotovým čevapčiči.

Příloha: bílá veka, hlávkový salát.

Doba přípravy: 40 min.

Related Posts