Kuře po pákistánsku

jednotlivé porce

Očištěná kuřecí stehýnka, na každou porci 1 lžička soli, 1 ½ lžičky chilli, 3 lžíce citrónové šťávy a ¼ šálku rozpuštěného másla

Ze stehýnek odstraníme kůži a každou porci potřeme solí, chilli a citrónovou šťávou. Asi 30 minut necháme uležet. Pak grilujeme asi 20 minut. Občas polijeme rozpuštěným máslem.

Příloha: dušená rýže s hráškem.

Doba přípravy: 1 hod.

Citrónová šťáva z čerstvého citrónu nevysychá, když citrón nerozkrojíme, ale pouze ho propíchneme vidličkou. Vymačkáme jen tolik šťávy, kolik právě potřebujeme.
Uskladněné citróny občas otíráme hadříkem namočeným v borové vodě, aby neplesnivěly.

Related Posts