Ingredience: 800g kuřecích prsou, 4 velké brambory, 1 chilli paprička, 2 lžičky domácího grilovacího koření, snítka rozmarýnu, sůl, pepř, 150ml smetany, 2 lžičky medu
Postup: Nejprve si necháme brambory vcelku projít 20 minut varem v osolené vodě. Pak je necháme vychladnout a nakrájíme na měsíčky. Do misky si smícháme smetanu s medem a řádně promícháme. Do této směsi vkládáme brambory a necháme 3 hodiny uležet. Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky o velikosti 3x7cm, aby nepropadly grilem. Vložíme do misky, přidáme nasekaný rozmarýn, nasekanou chilli papričku, grilovací koření, sůl, pepř, zalijeme olejem a také necháme uležet 3 hodiny. Na gril můžeme vkládat společně kousky masa i brambor. Obojí necháme grilovat 10 minut a stále potíráme příslušnými marinádami. Servírujeme společně na jednom talíři. Podobně můžeme připravit i kuřecí čínu ve Wok pánvi.
© Jacek Chabraszewski – Fotolia.com
Vhodná příloha: můžeme dozdobit čerstvou zeleninou