4 plátky bílého chleba, 4 lžíce kečupu, 1 vejce, 4 sardelové řezy, 1 lžička sekaných kaparů, 4 řezy sladkokyselé okurky, 4 lžičky strouhaného sýra
Plátky chleba krátce ogrilujeme a poklademe rozkrájenými sardelemi, plátky natvrdo uvařeného vejce a okurkou. Potřeme kečupem a ozdobíme strouhaným sýrem. Grilujeme dalších 5 – 6 minut.
Místo sardelových řezů můžeme použít plátky trvanlivého salámu. Místo okurek použijeme v jiném případě dušené houby. Základní přísady – kečup a strouhaný sýr – použijeme při všech obměnách.
Doba přípravy: 15 min.
Dřív než vložíme vejce do vroucí vody, propícháme skořápku na tupém konci špendlíkem, aby neprasklo. Vejce natvrdo vaříme 10 minut, naměkko 4 minuty. Aby se snadno oloupala, opatrně je naklepeme a ještě horká ponoříme do studené vody.