4 plátky svíčkové (á 180 – 200 g), 1/8 litru oleje, 2 lžičky nahrubo umletého černého pepře, na každý plátek špetka soli
Plátky svíčkové omyjeme v tekoucí studené vodě a osušíme utěrkou. Olej smísíme s pepřem a vzniklou směsí jednotlivé plátky potřeme. Pod pokličkou uložíme plátky na 5 hodin do chladničky a občas je v olejovém nálevu obrátíme.
Masové plátky vyjmeme z oleje a necháme mírně odkapat. Grilujeme nad žárem dřevěného uhlí nebo v elektrickém grilu z každé strany (podle požadovaného stupně propečení) asi 3 – 6 minut.
Příloha: různé hotové kořeněné omáčky, smažené brambůrky, bílá veka, každý zeleninový salát.
Doba přípravy: 5 hod. + 20 min.