Ruské karbanátky

1 cibule, 2 lžíce másla, 500 g míchaného mletého masa, špetka pepře, špetka drceného muškátu, 2 vejce, 1/8 litru kyselé smetany

Cibuli oloupeme a rozsekáme ji nadrobno. Máslo rozpustíme v malém kastrolku. Do masa přidáváme postupně 1 polévkovou lžíci rozehřátého másla, 1 polévkovou lžíci cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek a vejce. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Zbývající cibuli přidáme ke zbytku másla a usmažíme dozlatova.
Z masového těsta vyformujeme navlhčenými dlaněmi malé oválné karbanátky, které grilujeme na grilu s dřevěným uhlím nebo na grilovací pánvi z obou stran dohromady asi 10 minut. Do kyselé smetany zamícháme cibuli s máslem, vychladíme a podáváme jako pikantní doplněk k hotovému masu.

Příloha: bramborový salát nebo bramborová kaše.

Doba přípravy: 35 minut.

Related Posts