8 menších krajíčků veky (bílého chleba), 1 lžíce másla, 1 krabička olejovek, 1 jablko, 3 lžíce neslazeného kondenzovaného mléka, ½ lžičky citrónové šťávy, špetka pepře, špetka bazalky, 4 rajčata, ¼ lžičky soli
Všechny krajíčky namažeme po jedné straně máslem. Olejovky necháme odkapat a potom je rozkrájíme na malé kousky. Jablko oloupeme a rozstrouháme na hrubším. Oloupeme i cibuli a rozkrájíme ji na velmi malé kostičky. Kousky olejovek, strouhané jablko, cibuli a kondenzované mléko utřeme společně s pepřem a bazalkou na vláčnou hmotu, kterou rozdělíme na čtyři krajíčky. Rajčata omyjeme, osušíme a rozkrájíme na silnější plátky, které položíme na sardinkovou pomazánku. Vše posolíme.
Na každý z namazaných krajíčků nyní přiklopíme po jednom zbylém kousku veky a čtyři takto vzniklé chlebíčky zabalíme každý zvlášť do kousku alobalu. Grilujeme na dřevěném uhlí z každé strany 5 minut. Nakonec vyjmeme chlebíčky z fólie a grilujeme je z každé strany ještě 1 minutu. V elektrickém grilu otevřeme (rozbalíme) hliníkovou fólii po obrácení a grilování chlebíčků dokončíme z druhé strany bez fólie.
Příloha: okurkový salát s omáčkou z kopru.
Doba přípravy: 30 min.