4 tvrdší rajčata, 4 krajíčky toastového chleba, 1 lžíce másla, na každý chléb špetka soli, pepře a majoránky, 1 balíček ementálu v plátcích
Rajčata omyjeme, osušíme a rozkrájíme na nepříliš silné plátky. Chléb mírně opražíme bez tuku po jedné straně na grilovací pánvi. Neopraženou stranu chlebů potřeme máslem, položíme na ni plátky rajčat, které posolíme a popepříme. Úplně nahoru pak dáme plátky sýra a posypeme je majoránkou. Chleby zapékáme v grilovací pánvi nebo v pečící troubě tak dlouho, až sýr právě začne měknout. Připravené sýrové chleby můžeme rovněž opékat v rozehřátém grilu na nejvyšší posuvné liště roštu.
Příloha: hlávkový salát, neapolský salát.
Doba přípravy: 20 min.