Telecí ledvinky „bonne auberge“

8 porcí

4 telecí ledvinky (v celku), 150 g prorostlé slaniny, 1 cibule, 1 lžička soli, ¼ lžičky bílého pepře, ½ lžičky mleté papriky

Nejlépe je použít telecí ledvinky, na nichž je trochu tuku. V tom případě již nemusíme použít slaninu. Poněvadž jsou ale dnes k dostání vyčištěné vnitřnosti, uvádíme alternativu s prorostlou slaninou.

Ledvinky rozpůlíme v podélném směru a odstraníme z nich veškeré blanky, močovody a zbytky krve. Umýváme je velmi důkladně pod velkým množstvím tekoucí studené vody a dobře osušíme. Slaninu nakrájíme na plátky, které ještě rozpůlíme. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na středně silné plátky

Ledvinky potřeme na rozříznuté straně důkladně solí. Plátky slaniny položíme na gril, na ně přiklopíme rozkrojené ledvinky osolenou stranou směrem ke zdroji tepla a vše grilujeme asi 5 minut. Ledvinky nyní obrátíme a grilujeme z druhé strany dalších 5 – 7 minut. Nakonec hotové ledvinky okořeníme pepřem a paprikou. Kroužky cibule grilujeme mírně po obou stranách na okrajích roštu a podáváme spolu se slaninou a hotovými ledvinkami.

Příloha: okořeněná rajčata, bílá veka nebo smažené brambůrky.

Doba přípravy: 40 min.

Related Posts