Jemné banány na jehle

4 oloupané banány (nepřezrálé), 8 lžic vaječného likéru, 1 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžíce včelího medu, kousky různého ovoce.

Banány oloupeme, pokapeme vaječným likérem a necháme 10 minut uležet. Potom je potřeme ohřátým medem a obalíme ve strouhaném kokosu. Nakrájíme je na kousky dlouhé 3 cm a podélně navlékáme banán s hroznovým vínem, plátkem pomeranče nebo mandarinky. Grilujeme dozlatova. Lahůdku podáváme na předehřátém talíři i s jehlou.

Doba přípravy: 20 min.

Related Posts

Grilované broskvové půlky

Grilované broskvové půlky

[caption id="attachment_4973" align="alignright" width="300"] Grilované broskvové půlky[/caption] Ingredience: broskve, slunečnicový olej, sůl, med, mandle, vanilková zmrzlina, smetana ke šlehání 33
Grilované plátky ananasu

Grilované plátky ananasu

[caption id="attachment_4970" align="alignright" width="300"] Grilované plátky ananasu[/caption] Ingredience: ananas, slunečnicový olej, sůl, voda, rum, mletá skořice, cukr, máslo, koňak, zakysaná
Grilované banánové plátky

Grilované banánové plátky

[caption id="attachment_4967" align="alignright" width="300"] Grilované banánové plátky[/caption] Ingredience: banány, slunečnicový olej, sůl, med, vaječný likér, hořká čokoláda, rum, mletá skořice,
Karamelový banán

Karamelový banán

[caption id="attachment_4960" align="alignright" width="300"] Karamelový banán[/caption] Ingredience: banány, máslo, cukr, slunečnicový olej, sůl, cibule, bílé víno, plnotučná hořčice, rajský protlak