Mozeček na roštu s tatarskou omáčkou

600 g mozečku (telecího nebo vepřového), 4 lžíce másla, sůl, pepř, 500 g brambor, petrželka, tatarská omáčka.

Mozeček ve vlažné vodě opatrně zbavíme blan. Počínáme si tak, že v levé dlani držíme mozeček, ponoříme jej častěji do vody a přitom snímáme blánu prsty pravé ruky. Odblaněný mozeček zcela lehce a opatrně opepříme a osolíme. Na misku dáme máslo a po ohřátí grilu na pracovní teplotu dáme na máslo z jedné strany mozeček a z druhé strany vařené brambory. Tak opékáme obojí současně. Grilujeme asi 6 minut, potom mozeček plochou lžící obrátíme a grilujeme dalších as 6 minu. Brambory opatrně udržujeme na druhé straně misky a lehce vidličkou obracíme. Hotový mozeček dáme na horké talíře a obložíme opékanými brambory. Tatarskou omáčku přidáme přímo na talíře. Vhodným doplňkem je rajčatový salát. Vše sypeme drobně sekanou zelenou petrželkou.

Doba přípravy: 40 min.

Related Posts

Ostré játrové špízy

Ostré játrové špízy

[caption id="attachment_4864" align="alignright" width="300"] Ostré játrové špízy[/caption] Ingredience: 300 g vepřových jater, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný
Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

[caption id="attachment_3845" align="alignright" width="300"] Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré[/caption] Ingredience: 700g vepřových jater, 100g brusinek, špetka jalovce, snítka
Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

[caption id="attachment_3772" align="alignright" width="299"] Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem[/caption] Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4