600 g mozečku (telecího nebo vepřového), 4 lžíce másla, sůl, pepř, 500 g brambor, petrželka, tatarská omáčka.
Mozeček ve vlažné vodě opatrně zbavíme blan. Počínáme si tak, že v levé dlani držíme mozeček, ponoříme jej častěji do vody a přitom snímáme blánu prsty pravé ruky. Odblaněný mozeček zcela lehce a opatrně opepříme a osolíme. Na misku dáme máslo a po ohřátí grilu na pracovní teplotu dáme na máslo z jedné strany mozeček a z druhé strany vařené brambory. Tak opékáme obojí současně. Grilujeme asi 6 minut, potom mozeček plochou lžící obrátíme a grilujeme dalších as 6 minu. Brambory opatrně udržujeme na druhé straně misky a lehce vidličkou obracíme. Hotový mozeček dáme na horké talíře a obložíme opékanými brambory. Tatarskou omáčku přidáme přímo na talíře. Vhodným doplňkem je rajčatový salát. Vše sypeme drobně sekanou zelenou petrželkou.
Doba přípravy: 40 min.