Jelení plátky

4 jelení plátky (á 150 – 200 g), olej na potírání, sůl.
Marináda: 4 lžíce rostlinného oleje, 6 lžic vinného octa, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka rozmarýny, 1 najemno nasekaná cibule.

Plátky rozložíme na dobu asi 6 – 8 hodin do nálevu, který jsme připravili smícháním výše uvedených přísad. Jednotlivé porce občas otočíme. Po skončeném marinování pečlivě plátky osušíme, potřeme čerstvým olejem a grilujeme z každé strany asi 6 minut na velmi horkém grilovacím roštu, předem potřeném olejem. Griládu častěji potíráme zbytkem nálevu a nakonec mírně osolíme.
Příloha: noky či bramborové knedlíky, brusinky v dušených půlených jablkách či hruškách, každá zelenina (dušená) či zelený salát.

Doba přípravy: 8 hod. + 15 min.

Related Posts

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

[caption id="attachment_3600" align="alignright" width="300"] Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu[/caption] Ingredience: 600g kýty z divočáka, 150g listového
Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

[caption id="attachment_3442" align="alignright" width="300"] Steak z divočáka marinovaný v brusinkách[/caption] Ingredience: 800g kančí kýty, 100ml kompotovaných brusinek, 4 snítky jalovce,
Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

[caption id="attachment_3438" align="alignright" width="300"] Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony[/caption] Ingredience: 4 zadní nohy z králíka, 8 menších žampionů, 100g
Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

[caption id="attachment_3434" align="alignright" width="300"] Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu[/caption] Ingredience: 800g králičího masa, 1 jablko, 3 starší housky,