4 jelení plátky (á 150 – 200 g), olej na potírání, sůl.
Marináda: 4 lžíce rostlinného oleje, 6 lžic vinného octa, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka rozmarýny, 1 najemno nasekaná cibule.
Plátky rozložíme na dobu asi 6 – 8 hodin do nálevu, který jsme připravili smícháním výše uvedených přísad. Jednotlivé porce občas otočíme. Po skončeném marinování pečlivě plátky osušíme, potřeme čerstvým olejem a grilujeme z každé strany asi 6 minut na velmi horkém grilovacím roštu, předem potřeném olejem. Griládu častěji potíráme zbytkem nálevu a nakonec mírně osolíme.
Příloha: noky či bramborové knedlíky, brusinky v dušených půlených jablkách či hruškách, každá zelenina (dušená) či zelený salát.
Doba přípravy: 8 hod. + 15 min.