Ingredience: 800g králičího masa, 1 jablko, 3 starší housky, 100 ml mléka, sůl, pepř, 4 snítky koriandru, 2 snítky tymiánu, 3 šalotky, 3 stroužky česneku, hrst strouhanky, olej na potření
Postup: Králičí maso vykostíme, nakrájíme na menší kousky a nameleme najemno do misky. Do misky také přidáme najemno nakrájené šalotky, utřený česnek se solí, housky namočené v mléce a nahrubo nastrouhané jablko, vše ochutíme nasekaným tymiánem, koriandrem a pepřem. Vše důkladně promícháme a necháme 3 hodiny uležet. Po uležení ještě do masa přidáme strouhanku na zahuštění, promícháme a tvarujeme placky, které potřeme olivovým olejem a vložíme na gril. Grilujeme 4-5 minut z každé strany a můžeme servírovat.
Vhodná příloha: zeleninový salát, možnost využití do burgerů