Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu
Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

Ingredience: 600g kýty z divočáka, 150g listového špenátu, 1 hrst dlouholisté petržele, 4 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, 50g másla, sůl, pepř, jalovec

 

Postup: Maso z divočáka odblaníme a opláchneme. Pak nakrájíme na 4 stejně velké plátky, které si rozložíme a naklepeme paličkou. Plátky masa osolíme a opepříme z obou strana a pro zvýraznění chuti zvěřiny přidáme i jalovec a necháme uležet. Mezitím si na gril dáme pánev, na které si necháme rozpustit máslo. Na másle si zpěníme cibulku a česnek nakrájené najemno. Pak přidáme špenát a nasekanou petrželku, promícháme a necháme ještě minutu restovat, aby listy povolily. Tuto směs rozprostřeme na plátky masa, které rolujeme a zajistíme špejlí. Pak celý závitek zabalíme do alobalu a vložíme a středně rozpálený gril. Grilujeme pozvolna po dobu 30 minut. Pak sundáme alobal a necháme ještě 2 minuty opéct pouze maso a můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: bramborové placky na grilu

Related Posts

Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

[caption id="attachment_3442" align="alignright" width="300"] Steak z divočáka marinovaný v brusinkách[/caption] Ingredience: 800g kančí kýty, 100ml kompotovaných brusinek, 4 snítky jalovce,
Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

[caption id="attachment_3438" align="alignright" width="300"] Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony[/caption] Ingredience: 4 zadní nohy z králíka, 8 menších žampionů, 100g
Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

[caption id="attachment_3434" align="alignright" width="300"] Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu[/caption] Ingredience: 800g králičího masa, 1 jablko, 3 starší housky,
Steak ze srnky marinovaný v šípku a červeném víně

Steak ze srnky marinovaný v šípku a červeném víně

[caption id="attachment_3031" align="alignright" width="283"] Steak ze srnky marinovaný v šípku a červeném víně[/caption] Ingredience: 800g srnčí kýty, hrst plodů šípku,