Jelení plátky v alobalu

4 jelení plátky, několik koleček sterilovaných cibulek, 1 – 2 rajčata, olej na vymazání fólie, směs koření.
Marináda: jako u jeleních plátků (viz předchozí recept).

Plátky naložíme na 6 – 8 hodin do nálevu. Pak položíme na alobal vymazaný olejem několik koleček cibulek, na ně vždy po jednom odleželém plátku zvěřiny a úplně nahoru pak po dvou plátcích rajčete. Podle chuti přidáme míchané koření (bez soli!). Každý plátek pak pevně zabalíme do fólie a především na jejích okrajích upevníme, aby vznikající šťáva nemohla z grilády unikat. Uprostřed tohoto „balíčku“ by však mělo zbýt trochu vzduchu, aby se maso mohlo mírně roztáhnout. Fólii položíme na rozpálený gril a grilujeme z každé strany asi 8 min.

Doba přípravy: 8 hod. + 30 min.

Related Posts

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

[caption id="attachment_3600" align="alignright" width="300"] Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu[/caption] Ingredience: 600g kýty z divočáka, 150g listového
Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

[caption id="attachment_3442" align="alignright" width="300"] Steak z divočáka marinovaný v brusinkách[/caption] Ingredience: 800g kančí kýty, 100ml kompotovaných brusinek, 4 snítky jalovce,
Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

[caption id="attachment_3438" align="alignright" width="300"] Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony[/caption] Ingredience: 4 zadní nohy z králíka, 8 menších žampionů, 100g
Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

[caption id="attachment_3434" align="alignright" width="300"] Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu[/caption] Ingredience: 800g králičího masa, 1 jablko, 3 starší housky,