Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Steak z divočáka marinovaný v brusinkách
Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Ingredience: 800g kančí kýty, 100ml kompotovaných brusinek, 4 snítky jalovce, 2 červené cibule, 3 stroužky česneku, 2 snítky koriandru, sůl, pepř

 

Postup: Kančí kýtu nakrájíme na 4 stejně velké plátky, které naklepeme hřbetem pěsti. Všechny plátky důkladně osolíme a opepříme z obou stran. Do misky si dáme kompotované brusinky, do kterých najemno nasekáme jalovec a koriandr. Přidáme také najemno nakrájenou cibulku a česnek a společně promícháme. Pak do této marinády vložíme i plátky kance, promícháme a necháme přes noc uležet v chladu. Druhý den maso vyjmeme z marinády a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 6 minut z každé strany. Zbylou marinádu můžeme nechat provařit na grilu v pánvi a při servírování s ní přelít plátky masa.

 

Vhodná příloha: pečivo

Related Posts

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

[caption id="attachment_3600" align="alignright" width="300"] Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu[/caption] Ingredience: 600g kýty z divočáka, 150g listového
Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

[caption id="attachment_3438" align="alignright" width="300"] Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony[/caption] Ingredience: 4 zadní nohy z králíka, 8 menších žampionů, 100g
Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

[caption id="attachment_3434" align="alignright" width="300"] Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu[/caption] Ingredience: 800g králičího masa, 1 jablko, 3 starší housky,
Steak ze srnky marinovaný v šípku a červeném víně

Steak ze srnky marinovaný v šípku a červeném víně

[caption id="attachment_3031" align="alignright" width="283"] Steak ze srnky marinovaný v šípku a červeném víně[/caption] Ingredience: 800g srnčí kýty, hrst plodů šípku,