Grilovaná vinná klobáska s křenem a hořčicí

sausage with cabbageIngredience: 800g mletého vepřového masa, 3 housky, 100ml bílého vína, 100ml smetany, 30g vepřového sádla, 1 lžičky celého pepře, 1 lžička nového koření, sůl, 1 muškátový květ, 1 vejce, 1 čerstvý křen, 150ml krémžské hořčice, vepřová střívka

 

Postup: V misce si necháme rozmočit housky ve směsi vína a smetany. Rozmočené housky pak přidáme do směsi mletého masa a rozklepneme také vejce. V hmoždíři rozdrtíme celý pepř, nové koření a muškátový oříšek. Obsah hmoždíře také vysypeme k masu, dochutíme solí, přidáme sádlo a necháme uležet. Uleželou směs plníme do vepřových střívek, které na konci zavážeme. Jednotlivé klobásky by měly mít váhu 80-100g. Klobásky vložíme na gril a za občasného otáčení necháme grilovat 13 minut. Servírujeme na talíři s nastrouhaným křenem a hořčicí.

© Maksim Shebeko – Fotolia.com

Vhodná příloha: vařené brambory, chléb

Related Posts