4 krajíčky čerstvého tmavšího chleba, máslo k jejich namazání, 1 rajče, 4 malé kyselé okurky, 1 lžička ztuženého pokrmového tuku, 4 kolečka měkkého salámu, 4 kolečka trvanlivého salámu, 1 sklenička (2 cl) slivovice nebo džinu
Chleby jemně potřeme máslem, příliš vypečené kůrky předem odkrojíme. Krajíčky položíme na ploché prkénko a ozdobíme čtvrtkami rajčete a okurkou. Ztužený tuk rozpustíme na pánvičce, kolečka salámu pak v tuku z obou stran spíše ohřejeme, než opečeme. Ke konci salám přelijeme rovnoměrně lihovinou, kterou jsme předehřáli. Pak zapálíme a necháme vyhořet nebo můžeme dohasínající kolečka salámu dávat na chleby ještě před jejich zhasnutím.
Doba přípravy: 40 min.