4 tenčí plátky telecích jater (asi 100 g), 2 lžíce oleje, 1 lžička sušené cibule, 2 lžíce jemných ovesných vloček, 4 tenké plátky ementálu nebo jiného tvrdého sýra, 1 sklenička (2 cl) džinu nebo brandy
Na obložení: čerstvá petrželka a 2 lžíce červených paprik naložených v octě
Naloženou červenou papriku rozkrájíme na pravidelné proužky a ozdobíme ji – společně s petrželkou – jednotlivé talířky.
Játra opečeme v horkém oleji, asi 2 minuty po jedné straně, pak obrátíme, posypeme cibulí a ovesnými vločkami a opékáme další 2 minuty. Na každý ještě teplý plátek jater položíme plátek sýra a zahříváme další 2 minuty pod pokličkou. Pokličku občas na několik vteřin nadzvedneme: játra by již měla být hotová a sýr středně měkký. Příliš mnoho uvolněné tekutiny, šťávy, vadí, alkohol by hořel jen obtížně nebo někdy vůbec ne. Lihovinu nalijeme kolem kousků jater, trochu prohřejeme a pak zapálíme. Sůl není třeba, neboť v sýru a paprice je dost koření!
Podáváme s čerstvým chlebem, k tomu pivo či bílé víno.
Doba přípravy: 50 min.