Ingredience: 300 g camembertu, olivový olej, sůl, chilli koření, chilli omáčka, cukety, brusinkový džem, vanilkový cukr, tvaroh, smetana ke šlehání 33 %, vanilkový likér
Postup: Plesnivé sýry mnoho lidí nesnáší, doslova k nim mají odpor celkově, druzí by ho zase nepozřeli jinak, než se sklenou vína. Je to škoda, protože plísně na sýrech jsou ušlechtilé a dost zdravé. Dnes si ukážeme grilovaný camembert – vhodné jídlo pro vegetariány. Se sýrem se v podstatě nemusí vůbec nic dělat – žádná očista. Do misky si dáme olivový olej, sůl, chilli koření a chilli omáčku, důkladně rozmícháme a sýr do směsi vložíme na tři hodiny. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril, sýr vytáhneme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotový si vyndáme na talíř a na závěr pokapeme olejem a posypeme překrájenými chilli papričkami. Jelikož je to výrazně ostrý pokrm, musí se zjemnit. Ještě předtím si však ogrilujeme cukety. Omyjeme je pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, potřeme olivovým olejem a dáme zprudka grilovat. Hotové si přidáme k sýru. Nyní si uděláme ke zjemnění pokrmu sladkou omáčku. V misce si smícháme brusinkový džem, vanilkový cukr, tvaroh, smetanu ke šlehání a vanilkový likér. Důkladně promícháme a podáváme k sýru.
Vhodná příloha: omáčky, zelenina