Ingredience: 12 kusů kuřecích křidélek, 250ml jablečného octa, 30ml worcestrové omáčky, mletá paprika, špetka čili, 30ml olivového oleje, špetka tabasca, sůl, pepř.
Na sýrový dresing: 150g sýra balkánského typu, 75ml zakysané smetany, 30ml majonézy, 2 stroužky česneku, špetka vorchesteru, soli a pepře.
Postup: Kuřecí křidélka zbavíme nečistot. V misce si smícháme ingredience na marinádu a poté vložíme křidýlka. Křidélka důkladně potřeme marinádou a necháme 3 hodiny odležet v chladu. Po třech hodinách vyndáme z chladu a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme přibližně 15-20 minut a stále potíráme zbylou marinádou. Mezitím si v čisté misce smícháme nadrolený sýr, utřený česnek, zakysanou smetanu a majonézu. Po důkladném umíchání do hladka dochutíme špetkou worcesteru, solí a pepřem. Pokud je směs tuhá stačí zjemnit mlékem. Ugrilovaná křidélka přendáme na talíř a jednotlivé kousky masa namáčíme do sýrového drezínku. Podobně můžeme tento postup použít i pro další recepty na kuřecí prsíčka, nebo jiné částí kuřecího masa
Vhodné přílohy: opékaná bageta pokapaná olivovým olejem