160 g mouky, 3 žloutky, asi 3/8 litru podmáslí, 1 lžíce sekané petrželky nebo jemně nakrájené pažitky, 3 bílky, asi 200 g pařížského nebo gothajského salámu, tuk na smažení, 3 lžičky másla, 3 skleničky (á 2 c.) žitné nebo borovičky
Z mouky, žloutků, podmáslí a petrželky připravíme těsto, do kterého opatrně zapracujeme natuho ušlehané bílky a ihned z něho upečeme několik menších palačinek: do pánvičky potřené tukem dáme lžíci těsta, rozetřeme je naplocho, položíme na ně tenké kolečko salámu a úplně nahoru naneseme ještě jednu velmi tenkou vrstvu těsta. Podle velikosti pánve můžeme smažit asi dva až čtyři takové koláčky současně. Hotové výrobky dáme do tepla, nejlépe do mírně vyhřáté trouby.
Flambování provedeme na troše čerstvého tuku ve velké čisté pánvi, do níž vložíme masové koláčky vějířovitě těsně vedle sebe. Lihovinu předehřejeme ve zvláštní nádobce, přelijeme přes koláčky a zapálíme.
Podáváme s čistým vývarem nebo míchaným zeleninovým salátem.
Doba přípravy: 45 min.