Ingredience: 4 velké bulky, kečup, tatarská omáčka, 8 plátků sýra, listový salát, 2 rajčata, cibule.
Hovězí burger: 300g hovězího mletého masa, 1 lžička worcesteru, snítka nasekaného tymiánu, 50ml dijónské hořčice, sůl, pepř
Telecí burger: 300g mletého telecího masa, 1 houska, 1lžička kari, 1 vejce, sůl, pepř, citrónová kůra, cibulka.
Postup: Do mletého hovězího masa si hořčici, tymián, worcester, sůl, pepř, řádně promícháme a necháme uležet přes noc. Do mletého telecího masa si přidáme nasekanou cibulku, namočenou housku, vejce, citrónovou kůru, sůl, pepř, kari a také zamícháme a necháme přes noc uležet. Na rozpálený gril vkládáme placky z masa o velikosti bulky a grilujeme oba druhy mas 5-6 minut z obou stran. Před koncem grilování na gril vložíme i rozpůlenou bulku a necháme opéct. Bulku namažeme tatarkou, vložíme plátek salátu, telecí maso, plátek sýra, plátek rajčete, list salátu, hovězí maso, sýr, rajče, salát a přiklopíme druhou půlkou bulky potřenou kečupem.
© Andrey Armyagov – Fotolia.com
Vhodná příloha: hranolky