Filet z pangase s chutí rajčat

Fischfilet gebratenIngredience. 4 filety z pangase (cca 150g),100g rajčat, 3 stroužky česneku, 1 citron, sůl, pepř, snítka rozmarýnu

 

Postup: Nejprve si vezmeme rajčata, nařízneme slupku a necháme 3 minuty spařit ve vroucí vodě. Pak necháme rajčata mírně vychladnout a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky, vložíme do misky a rozmělníme tyčovým mixérem. Rozmixovaná rajčata ochutíme prolisovaným česnekem, nastrouhanou citrónovou kůrou, solí, pepřem a snítkou rozmarýnu. Touto směsí přelijeme filety a necháme 2-3 hodiny uležet. Pak maso vyjmeme, osušíme utěrkou a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. Před servírováním ještě maso pokapeme citrónovou šťávou a rajčatovou směs připravíme do misky, aby si každý host mohl sám maso polít.

© HLPhoto – Fotolia.com

Vhodná příloha: těstovinový salát

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1