Ingredience. 4 filety z pangase (cca 150g),100g rajčat, 3 stroužky česneku, 1 citron, sůl, pepř, snítka rozmarýnu
Postup: Nejprve si vezmeme rajčata, nařízneme slupku a necháme 3 minuty spařit ve vroucí vodě. Pak necháme rajčata mírně vychladnout a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky, vložíme do misky a rozmělníme tyčovým mixérem. Rozmixovaná rajčata ochutíme prolisovaným česnekem, nastrouhanou citrónovou kůrou, solí, pepřem a snítkou rozmarýnu. Touto směsí přelijeme filety a necháme 2-3 hodiny uležet. Pak maso vyjmeme, osušíme utěrkou a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. Před servírováním ještě maso pokapeme citrónovou šťávou a rajčatovou směs připravíme do misky, aby si každý host mohl sám maso polít.
© HLPhoto – Fotolia.com
Vhodná příloha: těstovinový salát