Jarní bagetka s grilovaným hovězím a játry

Big and tasty hamburgers on plate on table in cafe
Jarní bagetka s mletým hovězím a játry

Ingredience: 4 menší bagetky, 150g mletého hovězího masa, 50g mletých kuřecích jater, 1 červená cibulka, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, grilovací koření, ledový salát, 1 rajče, 1 salátová okurka, majonéza, kari sterilovaný ananas, máslo.

 

Postup: Mleté hovězí smícháme s mletými játry. Do masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, sůl pepř a grilovací kožení. Řádně promícháme a uložíme do chladu. Mezitím si do majonézy nalijeme trochu šťávy ze sterilovaného ananasu, přidáme najemno nakrájené kolečko ananasu, osolíme, nasypeme kari koření,  promícháme a také necháme uležet. Maso vyjmeme z chladu, vytvoříme placky o velikosti připravených bagetek a vložíme na gril. Grilujeme 4 minuty z obou stran. Před sundáním masa z grilu si necháme opéct i bagetku, kterou potřeme máslem pro zjemnění. Opečenou bagetu rozřízneme, potřeme majonézou s ananasem, vložíme maso, salát, kolečka okurky a rajčete a přiklopíme. Pro vegetariány můžeme podobně i připravit kukuřičné placky  na grilu

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Related Posts