Ingredience: 300 g rajčat, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, česnek, česnekové grilovací koření, med, mletý kmín, chilli koření, grilovací koření, tvaroh, cukr, tvrdý sýr
Postup: Rajčata patří mezi velmi oblíbenou zeleninu, i když by se našli lidé, kteří je nesnáší. Pro ty, kteří je mají rádi, je dnešní recept. Patří sice mezi přílohy, ale bude se k nim připravovat ještě něco navíc, takže jak na ně, si nyní předvedeme. Jako první si rajčata očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní máme dvě možnosti – naložit je do marinády nebo si připravit kořenící směs. Ukážeme si obě dvě varianty. Nejprve marináda. Smícháme olivový olej, sůl, česnekové grilovací koření a med. V této směsi se rajčata nechají přes noc. Druhý den se z marinády vytáhnou, napíchají na jehly a grilují se zprudka na rozpáleném grilu. Druhý způsob se trochu liší. Nachystáme si suchou kořenící směs – sůl, mletý kmín, chilli koření, mletou sladkou papriku a grilovací koření. Rajčata si v této směsi obalíme, zastříkneme olivovým olejem a napíchneme na jehlu. Též se grilují zprudka na rozpáleném grilu. Hotová si vyndáme a můžeme podávat například s jemnou omáčkou. Smícháme si tvaroh, sůl, cukr, česnek a nastrouhaný tvrdý sýr, vše důkladně promícháme a rajčata do omáčky namáčíme nebo zakusujeme.
Vhodná příloha: omáčky