Grilované měsíčky z dýně s chutí bylinkového medu

Grilované měsíčky z dýně s chutí bylinkového medu

Grilované měsíčky z dýně s chutí bylinkového medu
Grilované měsíčky z dýně s chutí bylinkového medu

Ingredience: 1 střední dýně, 4 lžíce medu, 6 lístků máty, 6 lístků bazalky, snítka tymiánu, snítka rozmarýnu, trochu oregana, 1 pomeranč, sůl

 

Postup: Dýni si rozpůlíme a vydlabeme její vnitřní část se semínky. Pak dýni opláchneme z vnitřní i vnější strany pod tekoucí vodou a osušíme. Dýni pak krájíme na měsíčky o síle maximálně 1,5cm. Měsíčky dýně osolíme z obou stran a necháme uležet. Mezitím si do misky připravíme med, do kterého přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče, pomerančovou šťávu a všechny nasekané bylinky. Před položeném na gril dýně mašlovačkou potíráme touto směsí bylinkového medu a grilujeme 3 minuty z každé strany na středním plameni.

 

Vhodná příloha: pečivo

Related Posts