Vepřová žebra s chutí piva a hořčice

Vepřová žebra s chutí piva a hořčice

Vepřová žebra s chutí piva a hořčice
Vepřová žebra s chutí piva a hořčice

Ingredience: 2kg vepřových žeber, 500 ml polotmavého piva, 2 lžíce krémžské hořčice, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1chilli paprička, hrst oregana, sůl, pepř, olej, 1 cibule, 4 stroužky česneku

 

Postup: vepřová žebra nasekáme na kousky – přibližně 7 žeber na jednom kousku. Žebra následně ze všech stran důkladně osolíme a opepříme. Do misky si připravíme marinádu pro maso. Nejprve do misky najemno nakrájíme cibulku a česnek. Pak přidáme polotmavé pivo, oba druhy hořčice, oregano, olej, chilli papričku a vše důkladně promícháme. Do hotové marinády vložíme porce žeber a necháme přes noc marinovat v chladu. Druhý den vyndáme maso z misky a vkládáme na rozpálený gril. Při grilování maso pravidelně potíráme marinádou, aby nebylo vysušené. Grilujeme 5 minut z každé strany a můžeme servírovat.
Další tip – žebra grilovaná v celku

 

Vhodná příloha: chléb

Related Posts