Hřiby na rožni po selsku

500 g malých pravých hřibů, 200 g malých kozáků, 1 lžíce másla nebo ztuženého pokrmového tuku, 2 rajčata, 2 menší cibule, 1 červená paprika, 150 g prorostlé slaniny, 1 lžíce oleje, špetka soli a pepře.

Hřiby očistíme, omyjeme, necháme důkladně odkapat a rozkrájíme na silnější plátky. Máslo rozpustíme a podusíme v něm pod pokličkou za mírné teploty připravené hřiby (asi 10 minut). Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Papriku rozpůlíme a očistíme. Po omytí ji ještě jednou rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a velké asi jako plátky hřibů.
Plátky hřibů vyjmeme z másla a navlékneme je střídavě s osminkami rajčat, plátky cibule, složenými kousky papriky a plátky slaniny na 4 grilovací jehly. Olej smísíme se solí a pepřem a touto směsí polotovary na jehlách potřeme. Grilujeme v elektrickém grilu, na grilovací pánvi nebo nad velmi mírným žárem grilu, na grilovací pánvi nebo nad velmi mírným žárem grilu s dřevěným uhlím. Jehly často otáčíme a přitom velmi často opakujeme potírání olejovou směsí. Celá doba grilování trvá asi 10 minut.

Příloha: čerstvý selský chléb, kořeněný salát.

Doba přípravy: 50 minut.

Related Posts