Plněná rajčata v alobalu

500 g větších rajčat, 100 g smažených drůbežích jater nebo játrového salámu, 1 lžíce strouhanky, 1 lžička sekané petrželky, tymián, stroužek česneku, sůl, mletý pepř, olej.

Omytá rajčata, ze kterých odkrojíme klobouček, zbavíme jader a naplníme okořeněnou masitou směsí. Přiklopíme odkrojený klobouček a pečlivě zabalíme do omaštěné fólie. Vložíme na 15 minut do grilu nebo předehřáté pečící trouby. Podáváme na talířku ve fólii.

Doba přípravy: 35 minut.

Místo rajčat můžeme použít větší loupanou cibuli nebo papriku. Smažená játra můžeme nahradit mletým vepřovým masem nebo jen ochucenou vařenou rýží. V takovém případě slouží plněná zelenina jako pikantní příloha k masu.

Related Posts