Kdy servírovat flambé?

Při sestavování pořadí chodů bychom měli myslet na to, že flambovaný chod působí vždy velmi dráždivě. Flambovaný předkrm vyvolává u stolovníků očekávání i dalšího náročného pokračování hostiny. Ale i po jednoduchém hlavním jídle o jednom chodu působí flambovaný moučník poněkud divně. Po určitých zkušenostech sami zjistíme, co se k čemu hodí a co ne.

V každém případě bychom se ale měli držet následujícího pravidla: v každém menu by měl být flambován jen jeden chod.

Related Posts

Bezpečnost při flambování

Flambovací plaménky by neměly být ničím víc než jen tichou oslavou ohně. Proto pamatujme: Nikdy nenalévejme alkohol přímo z láhve do

Odměřování a výběr alkoholu

Normální středoevropská sklenička na pálenku má obsah asi 2 cl. Přibližně tolik potřebujeme na jednu porci, aby plameny maso správně