Grilované hrušky na salátu z rukoly

Salad with pear and Gorgonzola.Ingredience: 4 tvrdší hrušky (nikoli máslovky), 300g rukoly, 150g sýru Gorgonzola, 75g jader z vlašských ořechů, 3 lžíce medu, 1 citron, skořicový cukr

 

Postup: Hrušku si rozdělíme na čtvrtiny a odstraníme jádřinec. Nakrájené kousky jemně zaprášíme skořicovým cukrem a necháme 10 minut nasáknout dovnitř. Mezitím si do velké misky dáme rukou a řádně propláchneme studenou vodou. Přidáme nadrcený sýr Gorgonzola a zakápneme polovinou šťávy z citronu. Do malé misky si připravíme med, který smícháme s druhou polovinou citrónové šťávy. V obsahu této misky obalujeme poloviny jader vlašských ořechů, které následně necháme řádně okapat a přidáme k salátu. Salát pak promícháme a necháme uležet. Na gril již můžeme vložit kousky hrušek, které grilujeme 7-8 minut podle velikosti. Při grilování otáčíme ze všech stran. Servírujeme na talíř nejprve salát, který překryjeme grilovanými hruškami.

 © ld1976 – Fotolia.com

Vhodná příloha: bez přílohy

Related Posts

Salámovo - sýrová chlebová rolka

Salámovo – sýrová chlebová rolka

Ingredience: Salámovo - sýrová chlebová rolka rozmrazte půl kila zmrazeného těsta na bochník chleba půl kila uvařeného snídaňového salámu nastrouhaný
Grilované broskvové půlky

Grilované broskvové půlky

[caption id="attachment_4973" align="alignright" width="300"] Grilované broskvové půlky[/caption] Ingredience: broskve, slunečnicový olej, sůl, med, mandle, vanilková zmrzlina, smetana ke šlehání 33
Grilované plátky ananasu

Grilované plátky ananasu

[caption id="attachment_4970" align="alignright" width="300"] Grilované plátky ananasu[/caption] Ingredience: ananas, slunečnicový olej, sůl, voda, rum, mletá skořice, cukr, máslo, koňak, zakysaná