Výrazná kuřecí křidélka doplněná sýrovým dresinkem

Výrazná kuřecí křidélka doplněná sýrovým dresinkem

Výrazná kuřecí křidélka doplněná sýrovým dresinkem
Výrazná kuřecí křidélka doplněná sýrovým dresinkem Image courtesy of markuso at FreeDigitalPhotos.net

Ingredience: 12 kusů kuřecích křidélek, 250ml jablečného octa, 30ml worcestrové omáčky, mletá paprika, špetka čili, 30ml olivového oleje, špetka tabasca, sůl, pepř. Na sýrový dresing: 150g sýra balkánského typu, 75ml zakysané smetany, 30ml majonézy, 2 stroužky česneku, špetka vorchesteru, soli a pepře.

Postup: Kuřecí křidélka zbavíme nečistot. V misce si smícháme ingredience na marinádu a poté vložíme křidýlka. Křidélka důkladně potřeme marinádou a necháme 3 hodiny odležet v chladu. Po třech hodinách vyndáme z chladu a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme přibližně 15-20 minut a stále potíráme zbylou marinádou. Mezitím si v čisté misce smícháme nadrolený sýr, utřený česnek, zakysanou smetanu a majonézu. Po důkladném umíchání do hladka dochutíme špetkou worcesteru, solí a pepřem. Pokud je směs tuhá stačí zjemnit mlékem. Ugrilovaná křidélka přendáme na talíř a jednotlivé kousky masa namáčíme do sýrového dresinku.

Vhodné přílohy: opékaná bageta pokapaná olivovým olejem

Related Posts