Filet z kapra na tymiánu s grilovaným chřestem

Filet z kapra na tymiánu s grilovaným chřestem

Filet z kapra na tymiánu s grilovaným chřestem
Filet z kapra na tymiánu s grilovaným chřestem Image courtesy of vitasamb2001 at FreeDigitalPhotos.net

Ingredience: 1 kapr, 3 snítky tymiánu, 10ml olivového oleje, 16 tyčinek chřestu, sůl, pepř, čerstvá petrželka.

Postup: Kapra důkladně omyjeme zbavíme kůže tak, aby zůstalo pouze čisté maso. Maso následně pečlivě nakrájíme na stejně velké filety. Tyto masové filety potíráme směsí nadrceného tymiánu, nadrobno nakrájené čerstvé petrželky soli a pepře. Aby se ingredience zapracovaly přímo do masa, můžeme maso drobně na povrchu nakrájet. Filety z kapra vkládáme na rozpálený gril a grilujeme 7 minut z každé strany. Při grilování potíráme zbylou směsí oleje s kořením. Mezitím si 5 minut uvaříme chřest ve slané vodě, po vyjmutí oloupeme necháme okapat a vkládáme na gril k masu na 2-3 minuty. Rybu podáváme na talíři obloženou chřestem a plátkem citronu na pokapání.

Vhodné přílohy: Grilovaná zelenina.

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1