Marináda ke grilování masa na jehle

¼ lžíce oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička míchaných bylinek nadrobno nakrájených (estragon, bazalka, rozmarýna).

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a všechny přísady promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme odležet 12 hodin. Maso často obracíme. Před grilováním ho osušíme, na začátku potřeme olejem, na konci marinádou.

 

Marinování masa je velmi důležitou součástí grilování. Zjemňuje a spoluvytváří onu lahodnou chuť grilovaného masa. Účinek marinády lze ještě umocnit, přidáme-li do ní malé množství jemné lihoviny.

Related Posts

Směs na napichování masa

Směs na napichování masa

Ingredience: Směs na napichování masa 2 hrnky jablečného džusu nebo moštu  1/2 hrnku jablečného octa  1/2 hrnku vody  1/4 hrnku