Kuřecí paličky naložené v domácím grilovacím koření

Grilled chicken legs on white backgroundIngredience: 12 kuřecích paliček, 150ml oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička jalovce, 1lžička kari, 1 sušená chilli paprička, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, ½ lžičky mletého zázvoru, 1lžička mletého česneku, 1 lžička barevného pepře vcelku.

 

Postup: Kuřecí paličky si omyjeme, zbavíme případných zbytků peří a vložíme do misky. Do hmoždíře si nasypeme barevný pepř, jalovec, chilli papričku a vše nadrtíme do hladka. Do nadrceného koření přidáme ještě sůl, obě papriky, kari, zázvor a mletý česnek. Celou směs grilovacího koření důkladně promícháme a přilijeme připravený olej. Grilovací koření v oleji rozmícháme a přelijeme celý obsah na kuřecí paličky. Necháme v chladu marinovat 3 hodiny. Po třech hodinách vkládáme na rozpálený gril a grilujeme 13 minut. Během grilování stále otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Domácí grilovací koření je mnohem výraznější a chutnější.

© Jacek Chabraszewski – Fotolia.com

Vhodná příloha: brambory pečené v alobalu, hranolky

Related Posts