Ingredience: 600g hovězí kýty, 1 červená cibulka, 6 plátků slaniny, 1 zelená paprika, 4 vejce, sůl, pepř, 40g másla, 100ml bílého vína
Postup: Hovězí kýtu rozřízneme a rozložíme na vál. Maso naklepeme, aby nám vznikla velká rovná plocha, do které budeme balit směs. Plát masa osolíme, opepříme a pokapeme bílým vínem z obou stran. Maso necháme chvilku uležet a mezitím si dáme na gril pánev, ve které necháme rozpustit máslo. Do pánve s máslem přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zezlátnout. Pak přidáme ještě papriku a po dvou minutách restování zalijeme rozšlehanými vejci. Mícháme, dokud vejce nejsou tuhá. Plát masa poklademe plátky slaniny a přidáme míchaná vejce. Celé zabalíme a svážeme pevným provázkem. Pak ještě zabalíme maso do alobalu a vložíme na gril. V alobalu grilujeme maso 80 minut. Pak alobal sundáme a necháme maso opéct ještě 15 mnut nad ohněm.
© HLPhoto – Fotolia.com
Vhodná příloha: grilované brambory