Grilovaný hovězí kebab

Grilovaný hovězí kebab

Grilovaný hovězí kebab
Grilovaný hovězí kebab

Ingredience: 300 g mletého masa, sůl, olivový olej, pepř, mletá sladká paprika, kečup, koření kari, sušené oregano, sušený tymián, rajčata, petrželka, smetana ke šlehání 33%

 

Postup: Kebab je pokrm, pocházející z Blízkého východu a tam si tzv. žije svým vlastním životem. Každý si připravuje svůj vlastní recept podle sebe, koření jaké chce, ten konkrétní dotyčný, prostě každý tak, jak se mu zamane. Tentokrát to nebude žádný špíz, ale spíše takové rolky po domácku vyrobené. Nejlépe by bylo koupit si je už syrové, namleté a hotové. Doma s nimi pak nemusíme vůbec nic dělat, stačí je pouze naložit do marinády – olivový olej, sůl, pepř, mletá sladká paprika, kečup, koření kari, oregano a tymián. V této směsi je necháme tři hodiny, to úplně stačí. Vkládáme je na rozpálený gril, ještě pokapeme olivovým olejem a můžeme grilovat zprudka po všech stranách. Hotové si vyndáme na talíře a můžeme podávat s rajčatovým dipem. Smícháme si na něj v misce namletá omytá a osušená rajčata, sůl, pepř, jemně nasekanou petrželku a taková zvláštnost – smetanu ke šlehání, úplně nejlépe 33 % . Je to trochu zvláštní, ale na druhé straně proč ne. Kdo by si přece jen chtěl dělat špíz, tak rozdíl je v tom, že si bude muset sehnat ne namleté maso, ale klasiku, jinak je to všechno stejné.

 

Vhodná příloha: pečivo, dipy

Related Posts