Ingredience: 300 g hovězího masa, 300 g chřestu, sůl, olivový olej, pepř, plnotučná hořčice, černé pivo, česnekové grilovací koření, mletý kmín, cukr
Postup: Steaky z hovězího masa jsou naprostou klasikou, a to i na poli grilování. Když si vzpomeneme na chřest, tak drtivá většina lidí ho moc nemusí. Někteří pro jeho palčivost, druzí zase tak nějak všeobecně. Dnes se to možná změní, nicméně začneme jako první s masem. To si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, pepř, plnotučná hořčice a černé pivo. V této směsi necháme maso přes celou noc. Druhý den si rozpálíme gril a maso na něm vkládáme, grilujeme zprudka po obou stranách. Hotové hovězí steaky si vytáhneme a dáme na talíř. Nyní pozvolna přecházíme ke chřestu. Na něj si připravíme tzv. suchou kořenící směs. Smícháme sůl, česnekové grilovací koření, mletý kmín a cukr. Je to dost netypické, ale proč ne. Chřest si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Konce odkrojíme a obalíme ho v připravené kořenící směsi. Pokapeme ještě olivovým olejem, vkládáme na rozpálený gril a můžeme též grilovat zprudka po všech stranách. Hotový chřest vytáhneme a dáme na talíř k masu. Můžeme podávat už takto či si připravit ještě další přílohu.
Vhodná příloha: zelenina, bramborová kaše