Pikantní grilovaná žebra podávaná s čerstvými rajčaty

Pikantní grilovaná žebra podávaná s čerstvými rajčaty

Pikantní grilovaná žebra podávaná s čerstvými rajčaty
Pikantní grilovaná žebra podávaná s čerstvými rajčaty

Ingredience: 300 g žeber, sůl, olivový olej, pepř, grilovací koření, česnekové grilovací koření, sójová omáčka, worcester, červené víno, chilli koření, tabasco, povidla, citrón, rum, brusinkový džus, med, jahodový sirup, rajčata, bylinky

 

Postup: Grilování má už i u nás docela dlouhou tradici. Ve městech se tomu říká po americku barbecue, na dědinách je to stále grilování. Dnes si předvedeme žebra, ale bude se jednat o vysoce pikantní marinádu, takže pozor, kdo nemusí nějak extra pálivé, tak by se rozhodně neměl pouštět jako strávník do tohoto jídla. Žebra si nejprve omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Namícháme si tuto marinádu – olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření, česnekové grilovací koření, mletá pálivá paprika, sójová omáčka, worcester, červené víno, chilli koření a tabasco. Jelikož jde o velkou sílu, tak maso necháme v marinádě pouze tři hodiny, to bohatě v tomto případě stačí. Rozpálíme si gril a žebra grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a připravíme si tmavou omáčku. Smícháme povidla, citrónovou šťávu, rum, brusinkový džus, med a jahodový sirup. Je to naprostý kontrast k pálivým žebírkům, ale chutě se tak vyváží. Žebra si ještě na talíři můžeme ozdobit omytými a osušenými čerstvými rajčaty. Nemusí být ani krájená, stačí jen tak položená. Můžeme ještě ozdobit bylinkou podle vlastního výběru.

 

Vhodná příloha: dipy, omáčky

Related Posts