Trochu jiný kebab

Trochu jiný kebab

Trochu jiný kebab
Trochu jiný kebab

Ingredience: 300 g hovězího masa, 300 g zeleniny – rajčata, žlutá paprika, salátová okurka, žampiony, sůl, olivový olej, med, mletá sladká paprika, citrón, smetana ke šlehání 33 %, sušené oregano

 

Postup: Kebab, jak by se řeklo normálně v tomto případě špíz, se může dělat na mnoho způsobu. Dnes to bude tak trochu něco jiného, než na co jsou lidé zvyklí. Tak můžeme začít. Maso i zeleninu si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Všechno si nakrájíme na menší kousky nebo kolečka, kromě rajčat, ta totiž na špíz půjdou vcelku. Začneme vše napichovat v tomto pořadí – rajče, maso, žlutá paprika, salátová okurka. Toto pořadí se opakuje, dokud stačí jehla. Takto připravené špízy si zatím odložíme stranou a připravíme si pro ně marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, med, mletá sladká paprika, citrónová šťáva, smetana ke šlehání a sušené oregano. Do této směsi si dáme špízy a necháme je celou noc marinovat. Druhý den si rozpálíme gril a špízy na něj vkládáme. Můžeme grilovat zprudka po všech stranách. Hotové si vytáhneme na talíř a přidáme si k nim ještě přílohu. Žampiony si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Osolíme a potřeme je olivovým olejem. Necháme ne zprudka grilovat po všech stranách. Hotové si vyndáme na talíř k masu a můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: čerstvá zelenina, grilované žampiony

Related Posts