Grilovaný rib eye steak

Grilovaný rib eye steak

Grilovaný rib eye steak
Grilovaný rib eye steak

Ingredience: 300 g hovězího masa, sůl, olivový olej, pepř, mletá sladká paprika, černé pivo, plnotučná hořčice, kečup nebo rajský protlak, rajče, cukr moučka, smetana ke šlehání – 33 %

 

Postup: Rib eye steak je jedno z nejkvalitnějších mas, konkrétně hovězích, které se mohou využít na grilování. Není třeba se bát jeho přípravy. Při správné marinádě se může stát, že se tohoto receptu někteří nebudou moci nabažit. Smícháme si olivový olej, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, černé pivo, plnotučnou hořčici a kečup nebo rajský protlak. Maso necháme marinovat 24 hodin. Po uplynutí doby marinování si rozpálíme gril, maso ještě trochu zastříkneme olivovým olejem a grilujeme zprudka po obou stranách. Hotové si vyndáme na talíře a obložíme si ozdobou ze zeleniny, ale ne jen tak ledajakou. Můžeme si vzít rajče a udělat z něj růžičku. Odřízneme si kolečko, kde není bubák, ale nesmí se dokrajovat. Pokračuje se řezáním tenkých spirál zhruba do půlky rajčete a pak už prstem snažíme stáčet od konce až nahoru. Někomu se to může jevit složité, v tom případě jednodušší varianta, kdy se rajče mírně nařízne po čtyřech stranách zhruba tak do poloviny, a do těchto naříznutých otvorů se nastříká sníh z cukru a vyšlehané smetany, pokud možno sáčkem s ozdobnou trubičkou. Měly by to být širší řezné otvory, aby se tam sníh vešel.

 

Vhodná příloha: pepřová omáčka, dušené houby

Related Posts