Hovězí biftek s chutí Ameriky

BBQIngredience: 700g hovězí svíčkové, 4 vejce, 12 plátků anglické slaniny, worcester, sůl, pepř, 50g vepřového sádla, 3 stroužky česneku, kečup, sůl, pepř

 

Postup: Hovězí maso nakrájíme na 4 stejně velké bifteky, které zbavíme blan a jemně naklepeme pěstí. Do misky si rozmícháme worcesterovou omáčku, prolisovaný česnek se solí, pepř a 2 lžíce kečupu. Celé řádně promícháme a důkladně vetřeme do masa. Nakonec maso v misce přelijeme rozpuštěným vepřovým sádlem, znovu promícháme a necháme přes noc uležet v chladu. Před grilováním masa si připravte pánev na „volská oka“ z vajec. Maso vložíme na rozpálený gril a necháme grilovat 7 minut z každé strany. Po otočení masa na rozehřátou pánev vložíme vejce, aby se stihla zatáhnout. Před vyjmutím masa z grilu necháme orestovat i plátky slaniny. Na talíři servírujeme nejprve biftek, na něm plátky slaniny potřené kečupem a navrch vejce.

© Luiz – Fotolia.com

Vhodná příloha: zeleninová rýže, šťouchané brambory s petrželkou

Related Posts