Ingredience: 300 g hovězího masa, sůl, olivový olej, pepř, česnek, grilovací koření, tymián, cukr, kokos, rajčata, bylinky na ozdobení, brambory, tatarská omáčka
Postup: A opět tu máme hovězí maso, takže pro zapřísáhlé jedlíky steaků to bude to pravé ořechové. Hned se pustíme do přípravy. Hovězí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Přichystáme si marinádu – olivový olej, sůl, pepř, česnek, grilovací koření, tymián, cukr a strouhaný kokos. Kokos je v marinádě na maso velmi neobvyklý, avšak proč to nezkusit – dokud se nevyzkouší, nemůže mít člověk jasně dobrý nebo špatný názor. V této směsi necháme maso 24 hodin. Po uplynutí této lhůty se rozpálí gril a maso se na něj vkládá, přičemž se griluje zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíře a ozdobíme rajčaty omytými pod tekoucí vodou, osušenými a překrájenými na poloviny. K tomu si přidáme ještě bylinky na ozdobení dle vlastního uvážení. Nyní přecházíme na přílohu, kterou jsou tentokrát hranolky. Není vhodné kupovat už polotovar, to je jenom zmrzlá voda a o ničem. Takže si vezmeme brambory, oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, klidně v papíru nebo v útěrce, na tom nezáleží. Nakrájíme si je na hranolky a osolíme. Nyní máme dvě možnosti – buď je klasicky usmažíme na oleji ve fritovacím hrnci, nebo na pečícím papíru v troubě – to už si každý rozhodne sám. Hotové si vyndáme, pokud jsou z fritézy, tak by se měly nechat okapat a můžeme podávat. Kdo chce, může si přidat ještě tatarku, do které si bude hranolky namáčet.
Vhodná příloha: omáčky, zelenina, hranolky