Ingredience: 300 g lososa, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, protlak z granátového jablka, jablečné pyré, citrón, třtinový cukr, mletá skořice, bílý rum, bílý jogurt, česnek, bílé víno, petrželka, čínské zelí
Postup: Ryby a ovoce spolu k sobě nemůžou jít – to si řekne mnoho lidí. Ovšem u grilování je možné všechno, avšak chutě se musí nakombinovat tak, aby to mělo smysl, takže můžeme začít s přípravou. Lososa si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si tuto marinádu – olivový olej, sůl, protlak z granátového jablka, jablečné pyré, citrónová šťáva a kůra, třtinový cukr, mletá skořice, bílý rum a mletá sladká paprika. Jedná se o velmi neobvyklou směs na marinování, která se však nedá využít vždycky, ale tady ano. V této směsi necháme lososa tři dny neboli 72 hodin. Když uplyne tato doba, rozpálíme si gril a lososa můžeme grilovat zprudka. Hotovou rybu si vytáhneme na talíř a připravíme si přílohu. Jelikož se jedná o lososa, který je nasladko, můžeme to srazit úplně normálním, řekněme klasickým doplňkem v podobě studené omáčky. Vezmeme si misku a smícháme bílý jogurt, utřený česnek, bílé víno, nasekanou čerstvou petrželku, pepř a sůl. Důkladně promícháme a můžeme podávat k lososovi. Lososa si můžeme ještě na talíři ozdobit překrájeným čínským zelím, které bude pokapané trochou bílého jogurtu.
Vhodná příloha: omáčky, zelenina